آغاز بازیهای چوب و توپ در اروپا
بازیهایی با چوب و توپ از دیرباز در کشورهای اروپایی مرسوم بودند. در انگلستان، "راندِرز" و در آلمان، "اشتیکبال" پیشنمونههای بیسبال امروزی محسوب میشوند. این بازیها در فضاهای باز با قوانین ساده و بازیکنانی در سنین مختلف انجام میشد. ساختار کلی آنها شامل ضربه زدن به توپ و دویدن به سوی پایگاهها بود. این بازیها با مهاجرت اروپاییها به آمریکا راه یافتند. در مستعمرات آمریکایی، تغییراتی تدریجی در بازیها شکل گرفت. اولین اشارههای مکتوب به واژه "بیسبال" مربوط به اواخر قرن هجدهم است. از همین زمان بازی شکل جدیتری به خود گرفت. این دوره را میتوان نقطه آغاز تاریخ مستند بیسبال دانست.
2. قانونمند شدن بازی در آمریکا
در سده نوزدهم میلادی، بیسبال در آمریکا سامان بیشتری یافت. قوانین مشخصی نوشته شد و تیمهایی به سبک نوین تشکیل شدند. از چهرههای برجسته این دوران میتوان به الکساندر کارترایت اشاره کرد. وی پیشنهاد قوانین امروزی مانند تعداد ۹ بازیکن و ساختار زمین الماسی را ارائه داد. این نوآوریها زیربنای بیسبال مدرن شد. باشگاههایی همچون نیویورک ناینباکز آغازگر این دوره بودند. با گذشت زمان، لیگهای رسمی نیز راهاندازی شدند. لیگ ملی بیسبال در سال ۱۸۷۶ شروع به کار کرد. این مرحله آغاز حرفهای شدن ورزش بیسبال بود.
3. شکوفایی بیسبال در قرن بیستم
اوایل قرن بیستم، بیسبال به یکی از محبوبترین ورزشهای آمریکا تبدیل شد. بازیکنانی چون بیب روث با بازیهای درخشان خود تأثیر بزرگی گذاشتند. برگزاری مسابقات لیگهای مختلف به هیجان ورزش افزود. رسانهها نقش مهمی در ترویج بیسبال داشتند. مردم از سراسر کشور برای تماشای بازیها به ورزشگاهها میآمدند. تیمهایی مانند یانکیز به نمادهای فرهنگی تبدیل شدند. رقابتهای قهرمانی کشور، شور بسیاری ایجاد میکرد. بیسبال در این دوره بخشی از هویت ملی آمریکا شد. به همین دلیل این دوره "دوران طلایی" نامیده میشود.
4. بیسبال و مبارزه با تبعیض
تبعیض نژادی یکی از چالشهای تاریخی بیسبال بوده است. تا میانه قرن بیستم، بازیکنان سیاهپوست اجازه حضور در لیگهای اصلی را نداشتند. جکی رابینسون در سال ۱۹۴۷ این تابو را شکست. ورود او به لیگ اصلی رویدادی تاریخی و اجتماعی بود. تا پیش از آن، سیاهپوستان در لیگهای خاص خود بازی میکردند. با گذر زمان، بازیکنان رنگینپوست بیشتری وارد لیگها شدند. این تغییر باعث تحول اجتماعی در ورزش شد. بیسبال به بستری برای عدالت نژادی تبدیل گشت. حتی در زمانهای بحرانی، این ورزش اتحاد ملی را تقویت کرد.